, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Προκλητικοί οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία στην Ύδρα

ÐÅÉÑÁÉÁÓ - ÁÐÏËÏÃÉÁ ÓÔÏÍ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁ ÔÙÍ ÓÕËËÇÖÈÅÍÔÙÍ ÃÉÁ ÔÇÍ ËÇÓÔÅÉÁ ÊÁÉ ÔÇÍ ÄÏËÏÖÏÍÉÁ ÅÓÔÉÁÔÏÑÁ ÓÔÇÍ ÕÄÑÁ (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)Προκλητικοί, κρατώντας σκληρή στάση καθώς αρνούνται να πουν οτιδήποτε για την εισβολή με την τραγική κατάληξη στο σπίτι του 67χρονου εστιάτορα στην Υδρα είναι οι επτά συλληφθέντες Γεωργιανοί. Μέχρι την τελευταία στιγμή πριν οδηγηθούν στον εισαγγελέα κράτησαν το στόμα τους κλειστό, για τη δολοφονία αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή και ισχυρίσθηκαν ότι πήγαν στην Υδρα για διακοπές.
Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά αντιμετωπίζοντας την κατηγορία σύμφωνα με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, κατά συρροή και κατά συναυτουργία. Οι συλληφθέντες ηλικίας 27, 29 ,30, 34, 35, 36 και 42χρόνων ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Για την πλήρη διελεύκανση της δολοφονίας αναζητείται ένα ζευγάρι, οι οποίοι πρόλαβαν και διέφυγαν με θαλάσσιο ταξί με προορισμό την Βάρκιζα μεταφέροντας τα χρήματα που έκλεψαν από το σπίτι του ζευγαριού των επιχειρηματιών.
Το ζευγάρι σύμφωνα με τις έρευνες φέρεται να έπαιξε ηγετικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην οργάνωση της ληστείας. Με τον εντοπισμό και την σύλληψη του πιθανόν να γίνουν και άλλες αποκαλύψεις για την εισβολή στο σπίτι που κατέληξε στη στυγερή δολοφονία του 67χρονου εστιάτορα.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και υλικό από κάμερες προκειμένου να διαπιστώσουν τις κινήσεις των δραστών και αν ήρθαν και με άλλους σε επαφή για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ληστείας.
Ποινικό παρελθόν είχαν τα περισσότερα μέλη της συμμορίας των Γεωργιανών .Ο ένας μάλιστα είχε αποφυλακισθεί πρόσφατα και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης για ληστείες κλοπές και ξυλοδαρμούς.
Στο νησί τα μέλη της συμμορίας πήγαν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο νησί τρείς ημέρες πριν βάλλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Πιθανότατα είχαν πάει στο νησί και άλλες φορές για να κατοπτεύσουν τους χώρους, να επικεντρωθούν στο στόχο και να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να «χτυπήσουν». Επέλεξαν ημέρες που το εστιατόριο είχε μεγάλη κίνηση, λόγω της αργίας και υπολόγιζαν ότι στο σπίτι των επιχειρηματιών θα έβρισκαν πολλά μετρητά.
Στην τελευταία «πρόβα» πριν βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, τα μέλη της συμμορίας το μοιραίο βράδυ πήγαν στο εστιατόριο για να γευματίσουν παριστάνοντας τους τουρίστες. Στην πραγματικότητα στόχος τους ήταν να παρακολουθήσουν το ζευγάρι των επιχειρηματιών. Οι δράστες ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού. Δυο από τους δράστες αιφνιδίασαν την σύζυγο, ενώ οι άλλοι επιτέθηκαν στον εστιάτορα .
Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι οι δράστες τον χτύπησαν με βιαιότητα – του έσπασαν τα πλευρά και του έκλεισαν το στόμα και την μύτη με πανιά. Ο θάνατος του προκλήθηκε από ασφυξία ενώ από την πίεση υπέστη και καρδιακό επεισόδιο. Τα μέλη της συμμορίας ανάγκασαν την 58χρονη σύζυγο του εστιάτορα να πει υγρό άγνωστης ακόμα χημικής προέλευσης το οποίο της προκάλεσε ζάλη.
Σκοπός τους όπως όλα δείχνουν ήταν να την υπνώσουν ώστε να έχουν στη διάθεση τους χρόνο να διαφύγουν με άνεση από το νησί. Δεν αποκλείεται οι δράστες να έπεσαν έξω στους υπολογισμούς τους. Η γυναίκα συνήλθε μετά από λίγο ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία κινητοποιήθηκε αμέσως για να μπλοκάρει τη διαφυγή των δραστών.