08:53, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Προς εκτόνωση η κατάσταση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

2BEED758E019ABF861A0D2E26E35CCECΠρος εκτόνωση αλλά και λύση του προβλήματος οδεύει η αντιπαράθεση των κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού με το υπουργείου Δικαιοσύνης για την προγραμματισμένη μεταφορά τους σε άλλο όροφο.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα των γυναικών κρατουμένων είναι να μην μεταφερθούν στον δεύτερο όροφο της πτέρυγας, προκειμένου στον πρώτο όροφο να είναι μόνοι τους, οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως έγινε γνωστό από την επιτροπή αγώνα γυναικείων φυλακών, την Παρασκευή επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης για να συναντηθεί με την επιτροπή αγώνα.

Στη συνάντηση που έγινε το υπουργείο δεσμεύτηκε επίσημα να αναβάλλει την μεταφορά μας στην πτέρυγα των χρυσαυγιτών μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.
Εκτός απ’ τα καρτοτηλέφωνα και τις τουαλέτες που πρέπει να τοποθετηθούν, επισημαίνει η επιτροπή αγώνα, «αυτό που παραμένει σημαντικό είναι να υπάρξει προαύλιος χώρος για να προαυλιζόμαστε και να μην καταπατούνται τα δικαιώματα μας».

Πάντως, οι κρατούμενες τονίζουν ότι «παραμένουν σε ετοιμότητα» και σημειώνουν ότι γνωρίζουν «πως τα δικαιώματα μας κερδίζονται μόνο απ’ τους αγώνες μας».

protothema.gr