"Πρόσφυγας περιφερόταν με το αριστερό του μάτι μέσα σε μπουκαλάκι"!

vroxi-eidomeni5
Σοκαριστικές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης και περιγράφονται λεπτομερώς στη μηνυτήρια αναφορά- όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Karfitsa αρκετές εβδομάδες νωρίτερα (Διαβάστε εδώ) που κατέθεσε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ειδομένης Ξανθούλα Σουπλή, κατά του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα.
Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «πρόσφυγας περιφερόταν στον καταυλισμό με το αριστερό του μάτι μέσα σε μπουκαλάκι με ορό, διότι του βγήκε ξαφνικά, όπως μας είπαν οι συγκάτοικοί του, από μία σπάνια ασθένεια και έψαχνε να βρει χρήματα να πάει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο να του το βάλουν, γιατί το νοσοκομείο δεν είχε γιατρό με αυτή την ειδικότητα!!!».
Clipboard01
Η πρόεδρος και οι πέντε κάτοικοι που συνυπογράφουν τη μήνυση καταγγέλλουν πλήρη απουσία κρατικού ελέγχου στον καταυλισμό, ενώ καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Τόσκα ότι δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή «ξέφραγο αμπέλι» και «άτυπος χώρος ανομίας». (Διαβάστε περισσότερα εδώ).