, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρόσφυγες αρνήθηκαν να μείνουν στο ΣΕΑ Αερινού στον Βόλο

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΑρνήθηκαν περίπου 200 πρόσφυγες, να μείνουν στο ΣΕΑ Αερινού και ξεκίνησαν με τα πόδια για την Αθήνα.
Οι πρόσφυγες έφθασαν στο ΣΕΑ Αερινού με λεωφορεία περίπου στις 4.30 το απόγευμα. Όταν είδαν τις σκηνές και τις συνθήκες που επικρατούσαν, αρνήθηκαν αρχικά να κατέβουν και όταν τελικά πείστηκαν, έκαναν μια διερευνητική επίσκεψη στον καταυλισμό που είχε στηθεί και αποφάσισαν ότι δεν ήταν αυτό για το οποίο τους είχαν ενημερώσει στον Πειραιά. Δεν ήθελαν να μείνουν και ξεκίνησαν με τα πόδια για την Αθήνα παίρνοντας μαζί τους τα υπάρχοντά τους.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία ήταν στον καταυλισμό, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες είχαν ενημερωθεί από την Αθήνα ότι σήμερα θα έμεναν σε ξενοδοχεία και ότι αύριο θα αναχωρούσαν για την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα οι περισσότεροι είχαν ήδη εισιτήριο για το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη. Όπως ανέφερε, οι πρόσφυγες ήταν εξαγριωμένοι, δεν πείθονταν να μείνουν στο ΣΕΑ Αερινού και χτυπούσαν τα τζάμια των λεωφορείων.
Πάντως ο χώρος στο ΣΕΑ Αερινού είναι έτοιμος καθώς έχουν στηθεί χημικές τουαλέτες, χώρος για να γίνει η καταγραφή των προσφύγων και ιατρείο ενώ τη σίτισή τους ανέλαβε η 111 Πτέρυγα Μάχης.
Ανάμεσα στους πρόσφυγες που έφυγαν μόνοι τους από το ΣΕΑ Αερινού, συμπεριλαμβάνονται και δεκάδες παιδιά καθώς και ένα βρέφος λίγων ημερών. Την πορεία των προσφύγων στην εθνική οδό, παρακολουθεί η αστυνομία προκειμένου να τους μεταπείσει. Οι 50 πρόσφυγες που παρέμειναν στο ΣΕΑ Αερινού εξακολουθούν να παραμένουν μέσα στο λεωφορείο που τους μετέφερε από την Αθήνα.
Στο ΣΕΑ Αερινού παραμένει και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου που βοήθησε με τους εθελοντές της στο στήσιμο των σκηνών, αλλά εκεί είναι και ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, με διερμηνείς που μιλούν αραβικά για να μεταπείσει τους πρόσφυγες να επιστρέψουν και να διαμείνουν στον καταυλισμό.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.