, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προσλήψεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

proslipseis

Στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την επέκταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα λάβει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ομιλία του στο 3ο συνέδριο «e-government conference» που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό ότι για την ενίσχυση του Δημοσίου με έμπειρα στελέχη πληροφορικής, θα ανακοινωθεί οριζόντια προκήρυξη για προσλήψεις προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Πληροφορικής, μέσω ΑΣΕΠ.

«Η οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας και τα βαθιά τραύματα που άφησε στη χώρα μας δημιουργεί καίρια ερωτήματα, που όλες οι κυβερνήσεις στο εξής θα πρέπει να απαντούν πειστικά: Πώς μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, με λιγότερα; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη δημόσια διοίκηση και την εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς να δαπανήσουμε επιπλέον εθνικούς πόρους; Η απάντηση βρίσκεται μέσα στην καρδιά της τεχνολογικής επανάστασης που εξελίσσεται γύρω μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχημένες πρωτοβουλίες στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως στο νέο πρόγραμμα «Διαύγεια», στα ΚΕΠ- online, στο νέο, απλό και γρήγορο τρόπο έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και στην ανοιχτή διάθεση εγγράφων και δεδομένων του δημοσίου τομέα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.