09:25, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Πρόστιμα για παραπλανητικές πρακτικές σε βάρος καταναλωτών

Αγορά Κυριακή Τσιμισκή Αριστοτέλους 4
Πρόστιμα ύψους 181.000 ευρώ για παραπλανητικές πρακτικές και παράνομη διακίνηση προϊόντων και εμπορευμάτων επέβαλε το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2016 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Μετά από ελέγχους που επικεντρώθηκαν σε ελέγχους στη διακίνηση προϊόντων της διατροφικής αλυσίδας ενόψει του Πάσχα αλλά και σε άλλα είδη Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διαπίστωσε 138  παραβάσεις σε σύνολο 1512 ελέγχων και επέβαλε πρόστιμα ύψους  181.500€ .
Σε διενεργηθέντα έλεγχο σε διόδια της Εθνικής Οδού διαπιστώθηκε διακίνηση ποσότητας ηλιελαίου συνολικού βάρους 23. 760 λίτρων με ελλιπή επισήμανση  η οποία δεσμεύθηκε και  επεβλήθησαν  στους διακινητές τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Σημειώνεται ότι κατόπιν εντολών του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο για τη διενέργεια εντατικών ελέγχων με τη συνεργασία και του συντονιστικού οργάνου ΣΥΚΑΠ, σε σημεία-εισόδους προϊόντων και εμπορευμάτων (Συνοριακοί σταθμοί, διόδια εθνικών οδών, Λιμάνια).