21:46, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Προσυγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ…

Polytexneio2 copy

Ρεπορτάζ: Ελενα Καραβασίλη/ Σάββας Αυγητίδης

Έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση του κόσμου, φοιτητών, εργαζομένων, καθηγητών κ.α. μπροστά σπό την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.  για κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο της φετινής επετείου της 17η Νοέμβρη.

Να θυμίσουμε οτι η κατάθεση στεφάνων έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι από φοιτητικούς συλλόγους, εργατο υπαλληλικές οργανώσεις, εκπροσώπους κομμάτων και πολίτες…

Στις 4:00 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι προσυγκεντρώσεις μπροστά την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το αμερικανικό προξενείο στην οδό Τσιμισκή.

Από την Πολυτεχνική θα ξεκινήσουν δύο πορείες, στην μία θα συμμετέχουν ΣΦΕΑ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και αλλά σωματεία και φορείς ενώ η δεύτερη θα είναι αυτή του ΚΚΕ-(ΚΝΕ-ΠΑΜΕ).

Στις 6 μ.μ θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και θα ακολουθήσει πορεία.

Μέχρι στιγμής στεφάνια έχουν καταθέσει η ΕΔΟΘ, το ΕΚΘ, ο Σύλλογος Φοιτητών ΑΠΘ.

Από νωρίς το πρωί πολίτες σπεύδουν να καταθέσουν λουλούδια και στεφάνια ως φόρο τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Polytexneio1 copy Polytexneio3 copy Polytexneio4 copy

Στεφάνι κατέφεσε και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από τους βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου και Τάσο Κουράκη. “Όπως στις μέρες του Πολυτεχνείου ο λαός δεν ανέθεσε σε κάποιον άλλο να λύσει τα προβλήματά του αλλά πήρε την τύχη στα χέρια του, έτσι και σήμερα οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν αλλά να κινητοποιηθούν ενάντια στην πολιτική καταστροφής που οδηγεί τη χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο” σημείωσε ο Τάσος Κουράκης.

ΣΥΡΙΖΑ