06:09, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

Προτάσεις Μπουτάρη στην αν. υπουργό εργασίας για πάταξη της ανεργίας

Μπουτάρης Αντωνοπούλου
Η συζήτηση αφορούσε την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, που σχεδιάζεται να επεκταθεί μέσα στους επόμενους μήνες σε όλους τους Δήμους της χώρας…
Συνάντηση εργασίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, είχε σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο γραφείο του.  Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που σημειώνονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε τομείς που θα εξυπηρετούν τους δημότες και θα βγάζουν τους μακροχρόνια ανέργους από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ανάγκες που προκύπτουν στον Δήμο όσον αφορά την εποπτεία, την αστυνόμευση, τις προσφυγικές και κοινωνικές δομές και τα σχολεία.  
Η κ. Αντωνοπούλου έκανε λόγο για προγράμματα που θα επιτρέπουν την πρόσληψη με συμβάσεις διάρκειας οκτώ μηνών και χαρακτήρισε τις προτάσεις του Δημάρχου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, από την οποία περιμένουμε και συνέχεια, όσον αφορά τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμαρχος για την εξυπηρέτηση των πολιτών και πάνω απ’ όλα για την υποστήριξη των ανέργων» ανέφερε η Υπουργός.