, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Άφησαν τα τρακτέρ και… ψαρεύουν στον κάμπο των Σερρών!

serres 2Άφησαν στην άκρη τα τρακτέρ, πήραν τις βάρκες κι έριξαν… δίχτυα στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν ψάρια! Αν και θα μπορούσε να αποτελεί… πρωταπριλιάτικο ψέμα, αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς κατοίκους του δήμου Εμμανουήλ Παππά και των Σερρών, που έσπευσαν στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν τα ψάρια που «κουβαλούν» μαζί τους τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.
«Έγιναν ψαράδες οι αγρότες» λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Γιώργος Στόικος, εξηγώντας πως περισσότερες από 40 βάρκες πλέουν τις τελευταίες ημέρες στα πλημμυρισμένα χωράφια του δήμου, με ορισμένους να έχουν, μάλιστα, ρίξει δίχτυα.
«Το νερό, αυτή την ώρα, έχει φτάσει σε κάποια σημεία στο ενάμιση μέτρο, ενώ σε άλλα πλησιάζει τα τρία μέτρα. Αντλιοστάσια έχουν ‘πνιγεί’ και φαίνεται μόνο η κορυφή τους. Πολλοί άδραξαν την ευκαιρία και το έριξαν στο ψάρεμα, κερδίζοντας έτσι μια πλούσια λεία, καθώς ο Στρυμόνας έφερε μαζί του αμέτρητα ψάρια από την Κερκίνη. Τα ψάρια είναι τόσο πολλά, που τα βλέπεις στις άκρες των χωραφιών» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στόικος, περιγράφοντας την κατάσταση.
Παρά τις συστάσεις της αστυνομίας να απομακρύνουν οι επίδοξοι ψαράδες τις βάρκες τους από τα πλημμυρισμένα χωράφια, όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.
«Δεν ξέρω αν αυτά τα ψάρια τρώγονται. Ξέρω, όμως, ότι αρκετοί έχουν γεμίσει τους καταψύκτες τους» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, διευκρινίζοντας πως η “μάχη” που δίνεται αυτή την ώρα είναι να σωθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και να υψωθούν όσα περισσότερα αναχώματα γίνεται προκειμένου να θωρακιστεί ο δήμος.