, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ψησταριά έκοψε αποδείξεις-μαϊμού αξίας 217 χιλιάδων ευρώ!

xeir

Μια απίστευτη πατέντα έκαναν οι διαχειριστές μιας ψησταριάς σε κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου για να μην κόβουν αποδείξεις! Όπως υπολογίζει η Οικονομική Αστυνομία μάλιστα, το συνολικό ποσό από τις περισσότερες από 370 αποδείξεις-μαϊμού που έκοψαν, ανέρχεται σε 217.247 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία απέφυγε την απόδοση ΦΠΑ ύψους 40.585 ευρώ. Όπως προκύπτει, έκαναν την απάτη για περισσότερο από ένα χρόνο, από τον Μάιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013.

Οι αποδείξεις – μαϊμού εκδίδονταν από ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα του υπολογιστή, όπου καταχωρούσαν τις παραγγελίες και στη συνέχεια εκτύπωναν τις καθόλα παράνομες αποδείξεις. Το γεγονός πως χρησιμοποιούσαν για τις εκτυπώσεις θερμικό χαρτί, όμοιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων, εξασφάλιζε ότι οι πελάτες δεν μπορούσαν να το αντιληφθούν. 

Οι δύο υπεύθυνοι διαχειριστές της εταιρίας συνελήφθησαν και τώρα ο 41χρονος άντρας και η 38χρονη γυναίκα κατηγορούνται για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.