, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πυρά εναντίον Βούλτεψη εξαπολύει η ΠΟΜΙΔΑ

1

Κοντράρει έντονα την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, η οποία υποστηρίζει πως «η πλήρης απαξίωση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια στόματος της κας Κυβερνητικής Εκπροσώπου η οποία με μία δήλωση που ενέχει σημειολογική απαξία και καταστροφικότητα παρόμοια της γνωστής προ ετών δήλωσης περί « Τιτανικού» που βύθισε τη χώρα στην άβυσσο των μνημονίων, χαρακτήρισε ως «χαμένα λεφτά» τις επενδύσεις σε ακίνητα στη χώρα μας».

 

Μάλιστα η ΠΟΜΙΔΑ στέλνει στην κυβέρνηση το μήνυμα πως πλέον: ”χαμένα λεφτά” θα πρέπει να θεωρηθούν ιδιαίτερα:

1. Τα «λεφτά» τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση προσπαθεί αγωνιωδώς να προσελκύσει από μεγάλους επενδυτές για αγορά και αξιοποίηση μεγάλων κρατικών εκτάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

2. Τα «λεφτά» τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσελκύσει από μεμονωμένους ξένους ιδιώτες μέσω της χορήγησης άδειας παραμονής πενταετούς διάρκειας στη ζώνη Shenghen.

3. Τα «λεφτά» της αποταμίευσης του 80% των ελληνικών νοικοκυριών, που απέκτησαν ακίνητη περιουσία όχι γιατί έβγαζαν πολλά χρήματα στη ζωή τους, αλλά γιατί «έτρωγαν» λίγα, και γιατί η αγορά ή ανοικοδόμηση ακινήτου ήταν ο μοναδικός τρόπος αποταμίευσης σε μια χώρα με διαρκή νομισματική και τραπεζική ανασφάλεια.

4. Τα «λεφτά» της οικοδομικής δραστηριότητας που έδιναν επί δεκαετίες δουλειά και τζίρο στην οικονομία και ατέλειωτα φορολογικά έσοδα στο Κράτος.

5. Τέλος προφανώς, «χαμένα λεφτά» θα είναι και τα 3 δις των φόρων που η Κυβέρνηση απαιτεί να εισπράττει κάθε χρόνο από 6.150.000 φορολογούμενους που θα πρέπει να «ξεπουληθούν» κυριολεκτικά για να πληρώσουν το ληστρικό ΕΝΦΙΑ, μιας και η ακίνητη περιουσία φαίνεται ότι είναι υπόθεση χαμένη οριστικά, όπως η ίδια η κ. Εκπρόσωπος εμφατικά μας διαβεβαίωσε, στην ανεπιτυχή προσπάθειά της να υπερασπιστεί έναν άδικο και απάνθρωπο φόρο, που όπως διευκρίνισε, δεν την αφορά προσωπικά».

#Tags: ΕΝΦΙΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.