, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Ραδιοπειρατής καλλιεργούσε και χασισόδεντρα

periratis
 
Σε μια αποθήκη του σπιτιού, ο 62χρονος είχε εγκαταστήσει έναν ενισχυτή, κεντρικές μονάδες υπολογιστών, σύστημα εκπομπής με κεραίες και άλλα εξαρτήματα, που συνέθεταν έναν πλήρη ραδιοσταθμό ο οποίος εξέπεμπε χωρίς άδεια. 

Κοντά σε αυτόν, όμως, καλλιεργούσε και μια χασισοφυτεία από 16 δενδρύλλια ύψους τεσσάρων ως 17 εκατοστών. 

Μαζί με όλα αυτά, κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο με ένδεκα κάλυκες που κατείχε παράνομα, 18 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τέσσερις κροτίδες και δυο σπρέι εκτόξευσης πιπεριού.

Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών, κατοχή κροτίδων, καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

*** Στην ταράτσα του σπιτιού του στους Βώρους της Μεσσαράς Ηρακλείου καλλιεργούσε την προσωπική του χασισοφυτεία ένας 59χρονος. 

Οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. βρήκαν 19 δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε γλάστρες, τα κατέσχεσαν και συνέλαβαν τον 59χρονο που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

*** Τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,30 εκατοστών, 1,50 μέτρου και 1,70 μέτρου αντίστοιχα καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του στη Λιβαδειά ένας 48χρονος, ο οποίος είχε ακόμη στην κατοχή του φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 41,7 γραμμαρίων. 

Ο χασισοκαλλιεργητής συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.