, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Reunion και πάλι

Είμαστε το τμήμα με τα περισσότερα reunion που έχουν γίνει ποτέ.

Με λίγα λόγια ψάχνουμε ευκαιρία κάθε εβδομάδα για να βρεθούμε. Είμαστε οκτώ και αρνούμαστε κατηγορηματικά να αυξήσουμε την παρέα. Στο προηγούμενο ευέλικτο σχήμα είμασταν έξι αλλά τώρα προστέθηκαν και άλλες δύο συμμαθήτριες. Και εξηγώ τους συσχετισμούς. Ο Ένας συμμαθητής ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Οι δύο συμμαθητές παντρεύτηκαν πρόσφατα. Ο τρίτος συμμαθητής έχει παιδιά στην εφηβεία.

Πάμε στις γυναίκες. Οι 3 είναι χωρισμένες. Η μία είναι έτοιμη να χωρίσει αλλά δεν θα χωρίσει. Μία είναι παντρεμένη. Με την μία χωρισμένη ήταν ερωτευμένος ο ένας συμμαθητής. Ο ίδιος τα είχε με την άλλη χωρισμένη και παραλίγο να τα φτιάξει με την Τρίτη. Ο άλλος παντρεμένος τα είχε με μία χωρισμένη. Ο τρίτος παντρεμένος με τα παιδιά στην εφηβεία είχε πει στη μία χωρισμένη ότι έχει το χειρότερο σώμα του κόσμου. Στην πενθήμερη στη Ρόδο. Εκείνη δεν το ξεπέρασε ποτέ.

Το τελευταίο reunion πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο. Ο ένας εκ των συμμαθητών κατάγεται από εκεί και ο πατέρας του ήταν εκεί δήμαρχος. Βρεθήκαμε στο γνωστό διάσημο εστιατόριο και αρχίσαμε τα δικά μας. Να τα κρασιά να τα αλμυρά, να τα ψάρια και να στο τέλος για γλυκό και το κεφτεδάκι. Η μία συμμαθήτρια μέθυσε και έλεγε είμαι τούφλα. Η άλλη κατά τις 9 το βράδυ άρχισε να ανησυχεί επειδή η μαμά της που είναι μεγάλη σε ηλικία δεν σήκωνε από το πρωί το τηλέφωνο. Μας είπε ότι κλειδιά από το σπίτι της μαμάς έχει μόνο η ίδια. Μια άλλη φορά, μας διηγήθηκε, η μαμά της όχι μόνο δεν άνοιγε την πόρτα αλλά είχε αφήσει και τα κλειδιά από μέσα. Περίμενε λοιπόν η συμμαθήτρια έξω από την πόρτα με μία φίλη της και άκουγαν δυνατά τις τρεις τηλεοράσεις να παίζουν διαπασών. Κάποια στιγμή η φίλη της είπε «είναι ζωντανή η μαμά σου, άλλαξε κανάλι». Η μαμά της γενικά δεν ακούει μας εξηγεί. Και επειδή τώρα η σύζυγος της αποφάσισε να δώσει την ανωτέρα στο Ωδείο και παίζει όλη μέρα πιάνο [τον στέλνει στο πιάνο της μαμάς για εξάσκηση. Η μαμά, παρότι κουφή του είπε προχθές «σαν να βελτιώθηκες λιγάκι στην αρχή έπαιζες χάλια».

Την ώρα που μας τα διηγείται όλα αυτά παίρνει τηλέφωνο μία άλλη συμμαθήτρια για δεύτερη φορά η μαμά της και εκείνη δυσανασχετεί. «Μην θυμώνεις, εσένα τουλάχιστον σε παίρνει εμένα ούτε καν το σηκώνει» λέει η άλλη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.