, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ρόδος: Συνελήφθησαν Τούρκοι διακινητές παράνομων μεταναστών

limenikoΔύο Τούρκοι διακινητές παράνομων μεταναστών συνελήφθησαν στη Ρόδο, αφού είχαν μεταφέρει με πολυτελές ιστιοφόρο από τα απέναντι τουρκικά παράλια στην παραλία Χαράκι της Ρόδου, 77 παράνομους μετανάστες από τη Συρία, την Τετάρτη το πρωί.

Οι δύο Τούρκοι επιχείρησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ωστόσο οι αρχές και κυρίως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Το σκάφος κατασχέθηκε, ενώ οι δύο διακινητές, ηλικίας 30 και 32 ετών, κρατούνται προκειμένου να προσαχθούν ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνου Μπούτσικου, για να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους.

Σε ό, τι αφορά τους παράνομους μετανάστες, συριακής καταγωγής, μεταφέρθηκαν το μεσημέρι, με τη συνδρομή του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών (ΔΕΣ) ΡΟΔΑ, Δημήτρη Καρατζιά, τμηματικά στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ σε έξι άτομα παρασχέθηκαν και οι πρώτες βοήθειες. Πρόκειται για δύο εγκυμονούσες γυναίκες, μία ηλικιωμένη με λιποθυμικές τάσεις, έναν άνδρα που φέρει κάταγμα στο πόδι και άλλα δύο άτομα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.