, Κυριακή
27 Νοεμβρίου 2022

Σαφάρι αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

αστυνομια
Διακλαδική αστυνομική επιχείρηση με την ονομασία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της ημερήσιας αστυνομικής δράσης, ελέγχθηκαν 206 άτομα, 160 οχήματα και συνελήφθησαν δύο άτομα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την πρόληψη κάθε μορφής εγκληματικότητας και την αναβάθμιση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.
Συγκεκριμένα, διακλαδική αστυνομική επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε διάφορες αστυνομικές δράσεις και κάλυπτε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων, σχεδιάστηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης.
Η αστυνομική δράση, η οποία υλοποιήθηκε την 20-5-2016, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, είχε ως σκοπό την πρόληψη μορφών μικροεγκληματικότητας, την περιστολή των αιτιών εγκληματογένεσης και την εν γένει εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και ευνομίας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, οι οποίοι αφορούσαν μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στην αντιμετώπιση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στην αποτροπή διάπραξης κλοπών, στην αναζήτηση ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, στον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας και προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους.
Παράλληλα, για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής κατάστασης και τη συνολική αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης διενεργήθηκαν ουσιαστικοί τροχονομικοί έλεγχοι, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στον τομέα των παράνομων σταθμεύσεων και των επικίνδυνων παραβάσεων.

Πιο αναλυτικά:

 • Ελέγχθησαν:
  • 206 άτομα και
  • 160 οχήματα
 • Κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω:
  • ένα άτομο για παράβαση του τελωνειακού κώδικα στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 217 λαθραία πακέτα τσιγάρα και μία συσκευασία καπνού (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ) και
  • ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί παρεμπορίου
 • Βεβαιώθηκαν:
  • 60 τροχονομικές παραβάσεις
  • 16 παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται συστηματικά και με αμείωτη ένταση.