, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σάλος με το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο και τον εμίρη

590_a14bf6faf079eb629586e169b0ee1f4cΤο ναυάγιο, το πιο διάσημο αξιοθέατο της Ζακύνθου, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων  τουριστών απ’ όλο τον κόσμο και, πρόσφατα, ψηφίστηκε από την αμερικανική εφημερίδα «Huffington Post» ως η καλύτερη παραλία του κόσμου.

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η περιοχή που το περιβάλλει πωλείται, αφού οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε οικογένεια ντόπιων αριστοκρατών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου έχει κατατεθεί συμβόλαιο αξίας 9 εκατ. ευρώ και ποσό 400.000 ευρώ ως προκαταβολή για το φόρο μεταβίβασης.

Παρ’ όλα αυτά, η νομιμότητα της πώλησης είναι προς διερεύνηση, όπως δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς. «Το θέμα παρακολουθούν οι νομικές υπηρεσίες του δήμου, γιατί εμπλέκεται ο δήμος, η Εκκλησία και το Δημόσιο.

Έχουμε βρει αρκετά στοιχεία σχετικά με το θέμα και υπάρχει πιθανότητα να μην πρόκειται για μία καθαρή πώληση. Η περιοχή του Ναυαγίου έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη παραλία του κόσμου και για εμάς είναι θέμα τιμής και προβολής της Ζακύνθου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Είμαι υπέρ της ανάπτυξης, αρκεί να γίνονται όλα με νόμιμο τρόπο και να μην καταπατείται η περιουσία του Δημοσίου» ξεκαθαρίζει.

Η εταιρεία που εμφανίζεται ως ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης δραστηριοποιείται στο διεθνές real estate και, σύμφωνα με κάποιους, είναι συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ. Πωλητής της επίμαχης έκτασης είναι ο τελευταίος απόγονος μίας παλιάς οικογένειας ευγενών του νησιού, με τίτλους από το 17ο αιώνα.

«Η οικογένεια έχει βενετσιάνικους τίτλους. Οι νομικές μας υπηρεσίες ψάχνουν μέσω της Βενετίας τι τίτλοι υπάρχουν και αν πράγματι ο πωλητής είναι κληρονόμος αυτής της μεγάλης περιουσίας. Το συγκεκριμένο άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε στο νησί και τα συμβόλαια έγιναν στην Αθήνα» δηλώνει ο κ. Κολοκοτσάς.

enikos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.