, Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Σάμος: Ράγισαν καρδιές στο μνημόσυνο για τον Άρη και την Κλαίρη που σκοτώθηκαν στο σεισμό

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό στην Σάμο πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη των δύο αδικοχαμένων μαθητών του Άρη και της Κλαίρης, στο στενό σοκάκι που έμελε να γίνει ο τάφος τους, με την πτώση ενός παλαιού κτίσματος που τους καταπλάκωσε.

Παρουσία των γονέων και συμμαθητών τους, εκπαιδευτικών, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, του σεισμολόγου Ευθύμιου Λέκκα και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη τους από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ευσέβιο.

Αμέσως μετά το τρισάγιο έγινε η μετονομασία της συγκεκριμένης οδού σε Οδό Μαθητών Άρη και Κλαίρης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, την οποία ανέγνωσε η Γραμματέας του Συμβουλίου Μαρία Κονδύλη.

Έτσι έγινε η τραγωδία

Ο Άρης και η Κλαίρη, λέει ο Αλέξης Κομνηνός, γνωρίζονταν έναν χρόνο. Έκαναν παρέα κάθε μέρα. Μαζί γυρνούσαν από το σχολείο, μαζί πήγαιναν στο Λύκειο των Ελληνίδων Σάμου όπου χόρευαν μαζί. «Είχαμε μιλήσει δυο λεπτά πριν γίνει ο σεισμός με το παιδί μου για να καθορίσουμε το απογευματινό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του, για τι έπρεπε να κάνει και τι μετακινήσεις έπρεπε να κάνει.

Τον άφησα το πρωί που ήταν χαμογελαστός ευτυχισμένος. Την ώρα που έγινε ο σεισμός αμέσως κάλεσα το παιδί και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο στην πρώτη μου κλήση. Αμέσως μετά πήγα στο γυμνάσιο για να παραλάβω το άλλο παιδί μου, το οποίο με περίμενε στην αυλή του σχολείου του», είχε περιγράψει ο άτυχος πατέρας.

Αφού παρέλαβε τον δεύτερο γιο του, ο Αλέξης Κομνηνός άρχισε να καλεί συνεχώς στο κινητό του Άρη. Όταν ο 17χρονος δεν του απαντούσε, κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί. «Γιατί ο Άρης ήταν ένα παιδί που είχε έντονη ανησυχία μέσα του, δηλαδή αν πχ δεν είχε μονάδες ή μπαταρία στο κινητό του έβρισκε πάντα το τρόπο να με ενημερώσει. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι έχει γίνει. Φώναξα τον πατέρα της Κλαίρης και του είπα τα παιδιά έχουν εξαφανιστεί, δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Πήγαμε στην αστυνομία, το δηλώσαμε και αρχίσαμε να ψάχνουμε τα κτήρια που είχαν πέσει.

Ο πατέρας της κοπέλας βρήκε τις τσάντες τους σε ένα σκαλοπάτι και εγώ είδα κάποια αλλά πράγματα και κατάλαβα. Του είπα “τα παιδιά μας είναι θαμμένα εδώ κάτω” και αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία και εκείνοι με την σειρά τους την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική που βρέθηκαν στο σημείο μέσα σε 1,5 λεπτό. Μετά από δέκα λεπτά ανασύρθηκαν νεκρά και τα δυο παιδιά».

Πηγή: newsit.gr