, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Santa claus is coming στο… κέντρο της Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

kalanta
Ένα μεγάλο πάρτι έχει στηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την πόλη να… χορεύει σε εορταστικούς ρυθμούς. Το «κρουστόφωνο» λέει τα κάλαντα με πνευστά και κρουστά στην Τσιμισκή ξεσηκώνοντας καταστηματάρχες και θεσσαλονικείς σε τραγούδια και χορούς, ενώ μπάντα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους έχει το… δικό της κοινό έτοιμο να παρασυρθεί σε ξέφρενο χορό!
Δείτε το βίντεο:

Αλλά και άλλες μπάντες και μουσικοί δίνουν το δικό τους χρώμα, σε όλο το κέντρο, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι “Μωμόγεροι” που έφεραν το έθιμό τους στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, με τους περισσότερους να είναι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ είδαμε και μία  “νύφη” και μία “αρκούδα”.
Δείτε το βίντεο:

glenti
Από την άλλη πλευρά η κίνηση στους… δρόμους και τα πεζοδρόμια σε κεντρικούς δρόμους είναι αυξημένη με τους καταναλωτές να σπεύδουν να κάνουν τις τελευταίες αγορές πριν τον ερχομό του νέου χρόνου. Να υπενθυμίσουμε ότι τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις έως τις 17:00 μ.μ., ενώ αύριο Πρωτοχρονιά, καθώς και 2 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά.
Άρης Κουτσιούκης
 
glenti2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.