, Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Σχέδιο ανάπλασης ΔΕΘ-Helexpo: Θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο ο εκθεσιακός φορέας

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας την Τετάρτη οριστικοποιήθηκε το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, που προβλέπει την χρηματοδότηση μέσω σύμπραξης με ιδιώτη ανάδοχο για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού και την παραμονή του εκθεσιακού φορέα υπό δημόσιο έλεγχο.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης μέσω του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη ενώ τις δικές του θέσεις καταθέτει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική ΣυμμαχίαΣωκράτης Φάμελλος, αναφέρει η ΕΡΤ.

Το ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται το πλαίσιο των δικών του προτάσεων ενώ ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης ζητά και τους χώρους του 3ου Σώματος Στρατού για το νέο μητροπολτικό πάρκο.

Για το θέμα εκφράζονται κι άλλες απόψεις, όπως αυτή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος τονίζει ότι πρότασή του είναι να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις εκτός κέντρου.

Η διοίκηση της ΔΕΘ πιστεύει ότι είναι εφικτό να επιλεγεί ανάδοχος του έργου μέχρι το τέλος του 2024 με ορίζοντα ολοκλήρωσής του το 2030.