, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης από τον ΟΑΣΘ για την αντιμετώπιση της Όμικρον

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο ΟΑΣΘ, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στους εργαζομένους του, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Μολονότι μέχρι σήμερα Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του ΟΑΣΘ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εκπονηθεί Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκτέλεση των δρομολογίων.

Το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης περιλαμβάνει σειρά μέτρων, που θα ενεργοποιηθούν εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Για το θέμα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ΟΑΣΘ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το κύμα της πανδημίας, της μετάλλαξης Όμικρον δηλαδή, που ενδεχομένως να ‘‘χτυπήσει’’ στις επόμενες μέρες. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ομαλής διεξαγωγής της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη μας. Το σχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά μέτρων, που ξεκινούν από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, των διαλειμμάτων, των αδειών και φτάνει μέχρι και τις μετακινήσεις προσωπικού από υπηρεσίες του Οργανισμού στις κρίσιμες ειδικότητες των οδηγών και αν χρειαστεί και αναδιάρθρωση των δρομολογίων. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι δεν θα χρειαστεί, προς το παρόν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά είμαστε έτοιμοι».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.