, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΣΔΟΕ: Έρχονται αποκαλύψεις

sdoe
Για «νέα στοιχεία για πρόσωπα και πράγματα» κάνουν λόγο υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ  τονίζοντας  ότι πληθαίνουν τα στοιχεία που αφορούν στους ελέγχους μεγάλων υποθέσεων, που έχουν απασχολήσει και την κοινή γνώμη. Τα στοιχεία αφορούν τόσο τους ελέγχους που γίνονται σε 300 αιρετούς σε όλη τη χώρα, όσο και στα επενδυτικά προγράμματα  που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους.
Σε ότι αφορά το φάκελο για τους 300 αιρετούς τα στελέχη του ΣΔΟΕ αναφέρουν πως  οι έρευνες βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο, καθώς αναμένονται τα πρώτα δεδομένα από τις τράπεζες, σε απάντηση των αιτημάτων ανοίγματος λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων και η αίσθηση από τις έως τώρα έρευνες είναι ότι υπάρχει «ψαχνό».Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει  και ο φάκελος των ερευνών επί επενδυτικών προγραμμάτων, που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους.
Το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομάδα Αντιμετώπισης της Απάτης (OLAF), με αφορμή το γνωστό σκάνδαλο στη Γ.Γ. Επενδύσεων έχει αρχίσει  δειγματοληπτικούς ελέγχους και τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για «μεγάλο βάθος».
Ενδεικτικό της σοβαρότητας των στοιχείων είναι οι πολλαπλές συσκέψεις που γίνονται στο  ΣΔΟΕ, παρουσία στελεχών της OLAF αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ με βάση οδηγία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, υπολογίζεται ότι θα διενεργηθούν τουλάχιστον 2.000 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα.  Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ   δύο  κατηγορίες επαγγελματιών: τουςγιατρούς και τους καλλιτέχνες. Τα αποτελέσματα των ερευνών για τις δύο αυτές κατηγορίες είναι θέμα ημερών όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη του ΣΔΟΕ.

#Tags: ΣΔΟΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.