, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε εξέλιξη έρευνες σε πλοίο για όπλα και πυρομαχικά

nour-m

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την εποπτεία των λιμενικών και τελωνειακών Αρχών και μετά από εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ξεκίνησε το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου, ο έλεγχος των εμπορευματοκιβωτίων του φορτηγού πλοίου ««Nour-M», με σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τα παραστατικά της φορτωτικής του πλοίου, το «Nour-M» με οκταμελές πλήρωμα, στα 56 από τα συνολικά 59 εμπορευματοκιβώτιά του, φέρεται να μεταφέρει 20.000 Καλάσνικοφ και σφαίρες. Για την πορεία των ερευνών ενημερώνονται, συνεχώς, τα υπουργεία Ναυτιλίας και Δημόσιας Τάξης.

Στο νησί της Ρόδου μεταβαίνουν το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρη Μπαντιά.

Το λιμεναρχείο στην Κω ενημερώθηκε την Παρασκευή για την ύπαρξη του φορτηγού πλοίου κοντά στα Ίμια, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έκανε ανορθόδοξες εναλλαγές πορείας. Επίσης, από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο πλοίο, που ανήκει σε συριακή εταιρεία, είχε απασχολήσει τις Αρχές, στο παρελθόν, για διακίνηση ναρκωτικών και είχε αλλάξει πολλές φορές επωνυμία.

Άμεσα, έφτασε στο σημείο πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ακινητοποίησε το πλοίο και ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων. Κλιμάκιο των ειδικών αποστολών επιβιβάστηκε στο πλοίο, το οποίο οδηγήθηκε αρχικά στη Σύμη και στη συνέχεια στη Ρόδο, όπου φυλάσσεται. Το οκταμελές πλήρωμά του, που το αποτελούν αλλοδαποί, έχει πέσει σε αντιφάσεις σχετικά με τον τελικό προορισμό του πλοίου.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.