, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά-Εκκενώνονται χωριά! (ΦΩΤΟ)

fotia
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, στην Νεάπολη Λακωνίας, στην περιοχή Φαρακλό.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 5:00 από άγνωστη αιτία. Να σημειωθεί πως στο σημείο βρίσκονται 100 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 150 ατόμων και έχει δοθεί εντολή για δύο αεροσκάφη.
foto4
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μονεμβασιάς, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ: «η κατάσταση είναι δραματική ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σπίτια δεν έχουν καεί ολοσχερώς ωστόσο έχουν υποστεί ζημιές.
FOTO
Η φωτιά έχει μπει σε χωριά, είπε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης στον ΣΚΑΙ και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου». Ο δήμαρχος πρόσθεσε και εκείνος ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.
foto2
Εν τω μεταξύ, μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από νωρίς με 35 οχήματα και ογδόντα περίπου πυροσβέστες δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες, για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρήψεις νερού κάνουν και δύο αεροσκάφη καναντέρ και το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.
foto3
Να σημειωθεί ότι το έργο των πυροσεβστών καθίστατια ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Φωτο apela.gr, LAKONIKANEA.GR
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.