04:38, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

Σε καταγγελίες για νοθεία στο συνέδριο της ΓΣΕΕ προχώρησε η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ!

DAKE
του απεσταλμένου μας στη Ρόδο, Βαγγέλη Στολάκη
Η διαμάχη… ΠΑΣΟΚ- ΝΔ καλά κρατεί, όπως όλα δείχνουν και μεταφέρθηκε στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο εκεί όπου πραγματοποιείται το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Η ΔΑΚΕ, η «γαλάζια» συνδικαλιστική παράταξη της χώρα καταγγέλλει «νοθεία και παραποίηση εγγράφων» και για το λόγο αυτό αποφάσισε να αποχωρήσει από τις εργασίες του συνεδρίου. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο  συμμετοχήςτης ΔΑΚΕ  στη ΓΣΕΕ την οποία χαρακτήρισε «όργανο διαπλοκής, συμμαχιών και συντονισμένων δράσεων».
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσούκης είναι η πρώτη φορά που η παράταξή του αποφάσισε να αποχωρήσει από διαδικασίες συνεδρίου της ΓΣΕΕ. «Ήταν προαποφασισμένο πόσους και ποιους συνέδρους από την παράταξή μας θα κόψουν» ανέφερε και κατηγόρησε την ΠΑΣΚΕ, το ΠΑΜΕ και τη Νέα ΔΑΚΕ για συμμαχία».
«Η ΔΑΚΕ αποζητούσε πάντα την καθαρότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και να μην υπάρχουν νοθείες, δηλαδή σύνεδροι από σωματεία-σφραγίδες» σχολίασε. «Την καταγγελία ότι το συνέδριο είναι νόθο δεν την κάνουμε μόνο εμείς. Πρόκειται και για άλλες παρατάξεις που το αναφέρουν, όπως είναι η παράταξη ΕΜΕΙΣ» συμπλήρωσε ο κ. Κιουτσούκης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ η παράταξή του εντόπισε πως υπάρχει ζήτημα με τους εκπροσώπους στο συνέδριο που προέρχονται από συγκεκριμένες ομοσπονδίες, σωματεία και εργατικά κέντρα στη χώρα. «Η ΓΣΕΕ έπρεπε η ίδια να προσφύγει στον Εισαγγελέα» ανέφερε.
Όπως παρουσιάστηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου υπάρχει ζήτημα με έξι Εργατικά Κέντρα της χώρας και τρεις Ομοσπονδίες και Σωματεία. Αναφερόμενος σε ένα περιστατικό για το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, ο κ. Κιουτσούκης σημείωσε ότι η παράταξή του ζήτησε από δικηγόρο να μεταβεί στο Πρωτοδικείο της περιοχής και να λάβει από υπάλληλο τα πρακτικά αρχαιρεσιών σωματείων αλλά και του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Σε απάντηση της προϊσταμένης της γραμματείας αναφερόταν πως υπήρχαν πρακτικά μόλις για δυο αρχαιρεσίες. Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ σύμφωνα με τον νόμο 1264 είναι απαραίτητη η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου στις εκλογές των σωματείων, κάτι το οποίο όπως κατήγγειλε δεν συνέβη στις περιπτώσεις που κατήγγειλε.
«Η ΔΑΚΕ θα παραμείνει ενωμένη να υπερασπίζεται το δίκιο των εργαζομένων και δεν θα αφήσουμε κανέναν να πιστεύει ότι η ΔΑΚΕ θα παραδώσει τα όπλα» κατέληξε ο κ. Κιουτσούκης.