, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σε πλήρη λειτουργία τρεις εξοπλισμένες ιατρικές σκηνές για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

γγΣε πλήρη λειτουργία είναι εδώ και λίγες ώρες στο μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης τρεις εξοπλισμένες ιατρικές σκηνές, μία γενική κλινική, μία γυναικολογική και μία για ψυχολογική υποστήριξη, των προσφύγων που περνούν κατά χιλιάδες τα σύνορα προς τα Σκόπια.
Ο Νορβηγικός Ερυθρός Σταυρός σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ειδομένη, έστησε τις τρεις σκηνές για να προσφέρει ιατρική βοήθεια στους πρόσφυγες, καθώς επίσης και τρεις τέντες που χρησιμοποιούνται ως παιδότοποι για τα μικρά παιδιά.
Τις σκηνές επιθεώρησε το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος είδε δύο γιατρούς από τη Νορβηγία, δύο νοσηλεύτριες, μία μαία, δύο ψυχολόγους, έναν συντονιστή και έναν τεχνικό να στέκονται στο πλευρό των προσφύγων.
Ο Νορβηγικός Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές θα παραμείνουν στην Ειδομένη κάποιες εβδομάδες με στόχο να εκπαιδεύσουν το προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους νοσηλευτές, τους Σαμαρίτες και τους κοινωνικούς λειτουργούς. Στη συνέχεια, κι αφού αποχωρήσουν, οι μονάδες θα παραμείνουν στημένες και σε πλήρη λειτουργία και θα αναλάβουν εθελοντές γιατροί από τη Θεσσαλονίκη.
“Έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις των τριών κινητών μονάδων, σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό, εάν χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση θα υπάρξει από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία, καθώς από την Ειδομένη περνούν περίπου 3.000 με 4.000 πρόσφυγες”, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.
Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που τους προσφέρονται σκηνές αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον ήλιο, από τσιμπήματα εντόμων, ενώ ζητούν παυσίπονα.
e-typos.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.