, Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

kanaderΠολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας την Τετάρτη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνο Πυρκαγιάς της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω περιοχές εντάσσονται στην κατηγορία κινδύνου 4:
Περιφέρεια Αττικής (Δυτική) και Νήσων,
Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας,
Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας,
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (ανατολική),
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ανατολική και νότια)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.