Σε ποιους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα σας… "γράψουν";

DimotikiAstynomia copy
του Βαγγέλη Στολάκη
«Γέμισε» ροζ χαρτάκια – κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης- σήμερα το πρωί η Βασιλίσσης Όλγας και η οδός Τσιμισκή από την αρχή μέχρι και την οδό Πολυτεχνείου. Η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης έχει πιάσει δουλειά για τα καλά με τα… στυλό να παίρνουν φωτιά και να γράφουν όλους όσους παρκάρουν παράνομα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι δημοτικοί αστυνόμοι έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της περασμένης Δευτέρας, και μετρούν ήδη μια εβδομάδα… στους δρόμους διαπιστώνοντας παραβάσεις και προσπαθώντας να αλλάξουν την νοοτροπία των πολιτών της πόλης, που λόγω της απουσίας τους, παρκάρουν όπου… βρουν και όπου γουστάρουν!
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Λευτέρη Κιοσέογλου ακόμα δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα ο ακριβής αριθμός κλήσεων που «κόπηκε» την πρώτη αυτή εβδομάδα της επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας. Εκτιμάται πάντως ότι καθημερινά βεβαιώνονται περίπου 400 παραβάσεις. «Προτεραιότητά μας δεν είναι να κόβουμε κλήσεις αλλά να μάθει η πόλη και οι πολίτες ότι η δημοτική αστυνομία επέστρεψε. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη στην πόλη» αναφέρει ο κ. Κιοσέογλου.
Μέχρι στιγμής, καθημερινά στους δρόμους βγαίνουν σε βάρδιες 30 δημοτικοί αστυνομικοί. Αυτές τις ημέρες θα τους δείτε κυρίως σε δρόμους του κέντρου μέχρι να «καθαρίσει» από τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο κ. Κιοσέογλου υπόσχεται βέβαια… κρούσεις και επιχειρήσεις δημοτικών αστυνομικών και σε άλλους δρόμους όπως είναι η Λεωφόρου Στρατού, η Κωνσταντινουπόλεως και αλλού.
Όπως λέει ο κ. Κιοσέογλου μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποιο σκηνικό μεταξύ των δημοτικών αστυνόμων και των πολιτών. Υπενθυμίζεται πως τα περασμένα χρόνια Θεσσαλονικείς επιτέθηκαν σωματικά σε δημοτικούς αστυνομικούς όταν τους… έγραψαν!
Ο εντεταλμένος σύμβουλος της δημοτικής αστυνομίας προαναγγέλλει επίσης στο karfitsa.gr ότι το προσεχές διάστημα η υπηρεσία θα ξεκινήσει να αφαιρεί και πινακίδες…