, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

"Σιγήν ιχθύος" Άνθιμου για τις… "άγιες" απολύσεις

mitropoliΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, εργαζόμενοι του ξενοδοχείου “Διακονία”, μπροστά από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Το “Διακονία” ανήκει στη Μητρόπολη και τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε κλιμακωτές απολύσεις του προσωπικού, οι οποίες έχουν φτάσει τις 25, με τη Μητρόπολη να προσλαμβάνει στις θέσεις των απολυμένων είτε εργολαβικούς εργαζόμενους, είτε εργαζόμενους προερχόμενους από 5μηνα προγράμματα.
Το “κερασάκι στην τούρτα” ήταν η ανακοίνωση της διοίκησης του ξενοδοχείου ότι από την 1η Ιουλίου θα “κατεβάσει ρολλά” γιατί… “δεν βγαίνει”.
Από την πλευρά του Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση για πεπραγμένα της διοίκησης του “Διακονία” και για τι “μέλλει γενέσθαι”. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, πως λίγο πριν ξεκινήσει η σημερινή διαμαρτυρία, ο κ. Άνθιμος αποχώρησε από τη Μητρόπολη χωρίς να μιλήσει με τους εργαζόμενους.
Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το ΠΑΜΕ και το συνδικάτο του επισιτιστικού τομέα, ενώ από το ΚΚΕ έχουν κατατεθεί πολλές φορές ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η συγκεκριμένη επιχείρηση της Μητρόπολης.
 
 Λευτέρης Ζαβλιάρης