, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

«Σήκωσε το γάντι» ο Γιάννης Μπουτάρης για το… Mετρό Θεσσαλονίκης

dimotiko-sumvoulio02032015 (12)
Την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εισέπραξε η μείζονα αντιπολίτευση αναφορικά με τοποθετήσεις στελεχών της για το “μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας για τις αρχαιότητες του μετρό” στο σταθμό Βενιζέλου. Σύμφωνα με την τοποθέτηση του επικεφαλής δημοτικής παράταξης και βουλευτή της ΝΔ Στ. Καλαφάτη, το μνημόνιο θέτει το δίλημμα μετρό ή αρχαία, με αποτέλεσμα να γίνεται εμπόδιο για την ολοκλήρωση του έργου.
«Καταγγέλλω τη συμπεριφορά της παράταξής σας. Παίζετε με το… Μετρό. Το χρησιμοποιείτε… επικοινωνιακά και αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί διαφόρων» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.
Ο δημοτικός σύμβουλος (της παράταξης της ΝΔ) Εφραίμ Κυριζίδης θέλησε να πάρει τον λόγο για να ανταπαντήσει, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη να μην το επιτρέπει. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαι πιο έξυπνος από σένα. Τα ματάκια σου μου θυμίζουν έξυπνη αγελάδα. Το μυαλό σας δεν φτάνει στην αρχαιολογική… πλάζα. Δεν ξέρετε καν τι θα πει πέτρα. Έπρεπε να πάτε σε άλλο σχολείο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φανερά εκνευρισμένος για όσα “αβασάνιστα και ατεκμηρίωτα ειπώθηκαν από αιρετούς σε βάρος της πόλης και της ιστορίας της” όπως είπαν στελέχη της διοίκησης στην karfitsa
Tην ίδια ώρα ο δήμαρχος από το πόντιουμ του ΔΣ έστειλε μήνυμα σε όλα τα μέλη της παράταξης του απαντώντας σε δημοτικό σύμβουλο της παράταξης της ΝΔ Σ. Δημητριάδη “Nα το ακούσουν και οι δικοί μου, στην Πρωτοβουλία. Εάν δε τους αρέσει, να βρουν έναν πιο… δημοκρατικό άνθρωπο από μένα». Αμέσως μετά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτοβουλία» Κ. Ζέρβας αμφισβήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μετρό κατά την περίοδο 2017-2018. Η τοποθέτηση αυτή ενόχλησε τον κ. Μπουτάρη  ο οποίος του απάντησε «Εσένα σου ζήτησα να παραιτηθείς από μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και… δεν το έκανες. Γιατί υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων και εσύ μ…ε έγραψες» για να πάρει την απάντηση από τον κ Ζέρβα «Ποτέ δε μου ζήτησες να παραιτηθώ όσο ήμουν αντιδήμαρχος. Αντίθετα εσύ έκανες μεγάλες προσπάθειες να βάλεις άλλον δημοτικό σύμβουλο να διοριστεί μέσα στο Δ.Σ.» και ο δήμαρχος να του λέει  “Για να επηρεάσω τα πράγματα και να  βοηθήσω την πόλη…”
Να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη συνέντευξη του στην karfitsa και στην Μ. Καραπαναγιωτίδου ο κ Μπουτάρης είπε ότι έχει απογοητευθεί πολύ από τον πρ. αντιδήμαρχο του Κ. Ζέρβα…