, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σήμερα η δίκη των σωφρονιστικών για τον θάνατο του Ιλία Καρέλι

kareli6
Για σήμερα έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 13 δεσμοφύλακες, στους οποίους αποδίδεται η πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία, ενώ στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκε κι ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.
Η πολύκροτη υπόθεση είδε το «φως» της δημοσιότητας πέρσι τον Μάρτιο. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι υπέβαλαν τον Αλβανό βαρυποινίτη σε βασανιστήρια προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία που διέπραξε -λίγες μέρες πριν μεταχθεί στη Νιγρίτα- σε βάρος συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείτο ο αλλοδαπός.
Έξι από τους παραπάνω κατηγορούμενους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ύστερα από τις απολογίες τους σε τακτική ανακρίτρια. Πριν από λίγο καιρό όμως αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί από την πρώτη στιγμή ελεύθεροι, στη συντριπτική τους πλειονότητα με περιοριστικούς όρους.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.