, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σκοτώθηκε 42χρονος εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ

larko

Ένας 40χρονος από την Μαλεσίνα, πατέρας 3 παιδιών είναι το τελευταίο θύμα στον μακρύ κατάλογο των εργατικών δυστυχημάτων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Σήμερα λίγο πριν τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι της βάρδιας «πάγωσαν» όταν είδαν τον συνάδελφό τους να πέφτει από ύψος 20 μέτρων στο κενό.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Φθιώτιδας για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

«Ένα ακόμα θανατηφόρο έγκλημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα , ο εργαζόμενος Κούτσικος Γιώργος 40 χρονών πατέρας 3 παιδιών, προστέθηκε στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Κι αυτό αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων: εργολαβίες , εντατικοποίηση της δουλειάς, απαξίωση της επιχείρησης με σκοπό την παράδοση της στο κεφάλαιο, λειψά μέτρα ασφαλείας και πρόχειρες επισκευές οδηγούν τους εργάτες είτε στο θάνατο είτε στην αναπηρία.

Είναι καιρός η εργατική τάξη , ο λαός να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να μην θεωρούνται αναλώσιμοι. Να πάψουν να θυσιάζονται για την αστική τάξη και το κοινωνικοπολιτικό της σύστημα.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να απαιτήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ασφαλείας παντού για να μην θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.