12:44, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

ΣΟΚ: 24χρονος βίαζε ανήλικους στη Θεσσαλονίκη!

arpagh anhlikou
Φρίκη προκαλεί η είδηση πως ένας 24χρονος φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη, ασελγούσε πάνω σε ανήλικα παιδιά, κατέγραφε με βιντεοκάμερα τις αρρωστημένες πράξεις του και στη συνέχεια ανέβαζε το αποτρόπαιο βίντεο στο διαδίκτυο.
Όπως αποδείχτηκε από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, ο 24χρονος σπουδαστής πληροφορικής «έκλεβε» wi-fi από το γείτονα για να μπερδεύει τις έρευνες της αστυνομίας. Είναι ο πρώτος Έλληνας που αποδεδειγμένα ασελγούσε σε παιδιά. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι πριν δυο χρόνια βίασε ένα δεκάχρονο παιδί μέσα στο σπίτι του. Το αγοράκι εντοπίστηκε και μίλησε στους αστυνομικούς, ενώ υπάρχει και η περίπτωση ενός ακόμη αγοριού μόλις τεσσάρων ετών στο οποίο ασέλγησε ο 24χρονος. Όμως για τη δεύτερη περίπτωση δεν έχει ακόμη εντοπιστεί το παιδί που βίωσε τη φρίκη από τον νεαρό σπουδαστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανήλικος είναι παιδί από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη. Την παρουσίαση της συγκεκριμένης περίπτωσης, έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, κάνοντας λόγο για πολύ σοβαρές περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν από το συγκεκριμένο τμήμα.
Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, την 28η Νοεμβρίου  εντοπίστηκε προφίλ αγνώστου ατόμου, μέσω του οποίου διακινείτο σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση ειδικού προγράμματος διαμοιρασμού αρχείων ( P 2 P ). Για την αποφυγή εντοπισμού του ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ λάμβανε αυξημένα διαδικτυακά μέτρα προστασίας, προκειμένου να δυσχεράνει τις έρευνες των διωκτικών αρχών. Από την εξέλιξη των πολύμηνων ψηφιακών ερευνών εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του παραπάνω ατόμου και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, καθώς προέκυψε ότι πρόκειται για 24χρονο ημεδαπό, κάτοικο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ο 24χρονος ήταν διαχειριστής λογαριασμού σε πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ( peer to peer ) του διαδικτύου και κατείχε φάκελο με κωδικό πρόσβασης, ο οποίος ήταν πρόσφορος για διαμοιρασμό. Στο φάκελο αυτό εμπεριέχονταν άλλοι 11 υποφάκελοι με χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) οι ονομασίες των οποίων παρέπεμπαν σε πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.  Ο 24χρονος συνελήφθη στις 02-02-2015, στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και αποπλάνηση παιδιών.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας σκληρός δίσκος και ένα κινητό τηλέφωνο.  Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με πολύ σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ηλικίας περίπου τεσσάρων έως και δεκαπέντε ετών. Παράλληλα εντοπίστηκαν και οι 11 φάκελοι, τους οποίους είχε κλειδωμένους, η ονομασία των οποίων ήταν όμοια με αυτούς που είχαν εντοπιστεί διαδικτυακά. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης βρέθηκε αρχείο παιδικής πορνογραφίας – ένα βίντεο 4,5 λεπτών – που απεικονίζει τον συλληφθέντα να ασελγεί σε δεκάχρονο ανήλικο. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η συμμετοχή ημεδαπού σε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα, διερευνάται άλλη περίπτωση ασέλγειας του δράστη σε τετράχρονο ανήλικο, ενώ θα ελεγχθούν όλα τα κατασχεθέντα αρχεία για τυχόν εντοπισμό και άλλων συναφών περιπτώσεων. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πολύμηνη διαδικτυακή αστυνομική επιχείρηση « HYDRA », εντοπίστηκαν συνολικά 78 χρήστες – δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων προέκυψαν σε 32 χώρες του κόσμου, ενώ στη χώρα μας σχηματίστηκαν τρεις αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.