, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σοκ! 35χρονος υποδύονταν τον μαθητή και ετοιμάζονταν για… αυτοκτονία!

Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πρόκειται για περίπτωση 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος υποδυόμενος τον… ανήλικο μαθητή σε ιστοσελίδα διαδικτυακών παιχνιδιών, εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. 
Πιο αναλυτικά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερώθηκε από χρήστη ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι άλλος χρήστης, φερόμενος ως μαθητής, εκδήλωσε μέσω μηνυμάτων (chat), την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, ενημερώνοντας ότι προηγουμένως θα προέβαινε σε πράξεις αντεκδίκησης σε βάρος συμμαθητών του, για προσωπικούς λόγους.
Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και επικοινωνία με το διαχειριστή της συγκεκριμένης σελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών και άμεσα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ανωτέρω χρήστη. Αμέσως ενημερώθηκε το οικείο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό, ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδεία Αστυνομικών και συγγενών του σε ψυχιατρικό τμήμα Νοσοκομείου, όπου εξετάστηκε και στη συνέχεια αποχώρησε καθώς δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.