, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΣΟΚ: "Τον τραβούσαν με ιμάντα από τον λαιμό…"

giakoumakisΈνας ακόμη φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων αποκάλυψε ένα ακραίο περιστατικό βίας που συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα σε βάρος του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, μέσα στο χώρο της Σχολής.
«Δέχτηκε άγρια επίθεση λίγο πριν χαθεί»
Μια εβδομάδα περίπου μετά της εκλογές τον έδεσαν με το ζόρι σε μια καρέκλα. Εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.
Ο Βαγγέλης σύμφωνα με τον μάρτυρα, αναστατωμένος πήγε στο δωμάτιο του και κλειδώθηκε. Τότε οι Κρητικοί χτυπούσαν δυνατά την πόρτα απειλώντας τον πως αν δεν ανοίξει θα το μετανιώσει. Ο 20χρονος εκείνη την ημέρα δεν ξεμύτισε από το δωμάτιο του.
Ο Βαγγέλης το τελευταίο διάστημα φαινόταν καταβεβλημένος. Χαρακτηριστικό του φόβου που ένιωθε ήταν πως επέλεγε να κάνει ντους στις 3 τα ξημερώματα για να μην τον δουν οι συμπατριώτες του και του κλείσουν το νερό.
Ο φοιτητής μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.
Baggelhs-Giakoumakis
Στην ενδοσχολική βία καταλήγει και το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο αγνοούμενος φοιτητής απ’ την Κρήτη, υπήρξε θύμα συστηματικής ενδοσχολικής βίας. Αυτό προκύπτει από την ΕΔΕ της Ειδικής Επιτροπής που όρισε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός. Τα μέλη της Επιτροπής με επικεφαλής τον δικηγόρο Ανδρέα Αθανασόπουλο, πραγματοποίησαν έρευνα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που κράτησε δεκαεννιά ημέρες. Μίλησαν με φοιτητές, με το προσωπικό της Σχολής, με τους εκπαιδευτικούς και έλεγξαν όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ.
Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που η Επιτροπή έχει στα χέρια της, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για bullying εναντίον του 20χρονου φοιτητή, πριν και μετά τον Μάρτιο του 2014 που ο Βαγγέλης άλλαξε δωμάτιο στην εστία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής εκτιμούν ότι κάποια απ’ τα γεγονότα ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ανδρεας Αθανασόπουλος σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο “Τούνελ”, περιέγραψε την πίκρα που ένιωσε όταν άκουσε από τους ίδιους τους φοιτητές τις καταγγελίες σε βάρος του αγνοούμενου.
Το πόρισμα της Επιτροπής κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού, που είναι το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει αν θα αποδοθούν ή όχι ευθύνες στους ιθύνοντες της Γαλακτοκομικής Σχολής.
Την παραίτηση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος έλαβε γνώση του πορίσματος της διοικητικής εξέτασης που διενήργησε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.