, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Sold out η Θεσσαλονίκη την περίοδο των Χριστουγέννων! Όλες οι επιλογές για να διασκεδάσετε…

του Βαγγέλη Στολάκη
Στην αναλυτική παρουσίαση του προγραμματισμού των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων προχώρησε η διοίκηση του δήμου της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε οι φετινές εκδηλώσεις κινούνται στο τρίπτυχο «δέντρο, φώτα, παιδί».  Ο προϋπολογισμός των φετινών εκδηλώσεων αγγίζει τις 150.000 ευρώ, ενώ εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 20 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί μια μεγάλη σκηνή για συναυλίες και ένα θεματικό πάρκο με… μαμούθ και θέμα την «Εποχή των Παγετώνων».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά. «Φέτος οι εκδηλώσεις μας κινούνται στο τρίπτυχο: δέντρο, φώτα και παιδιά» σημείωσε χαρακτηριστικά.  Ο ίδιος ανακοίνωσε πως φέτος η Θεσσαλονίκη την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα είναι… sold out, καθώς η πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα στην πόλη αγγίζει το 100%.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τους επιχειρηματίες και τα επιμελητήρια να συμβάλλουν όσο μπορεί ο καθένας στον στολισμό της πόλης με τη βοήθεια του δήμου. «Χριστούγεννα έρχονται. Κάθε χρόνο είχαμε διάφορα παράπονα από όλους για τις εκδηλώσεις. Αυτό μας έβαλε σε μεγάλη σκέψη. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε αυτές τις εκδηλώσεις».
«Είναι σημαντική η πρωτοβουλία του δήμου. Η πόλη εμφανίζεται ενιαία. Εμείς και φέτος θα διοργανώσουμε τον Αστερόκοσμο, που θα ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουρίου 2018, ενώ η συνολική έκτασή του θα ξεπεράσει τα 23.000 τετραγωνικά μέτρα» είπε από την πλευρά το ο πρόεδρος της ΔΕΘ- HELEXPO Τάσος Τζήκας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- HELEXPO ο φετινός Αστερόκοσμος θα κρύβει… εκπλήξεις:  θεατρικές παραστάσεις, μαριονέτες, συναυλίες, κουκλοθέατρο και δημιουργική απασχόληση.  Είπε επίσης πως θα υπάρξουν παιχνίδια από την Ιταλία, ενώ το σύνολο των εκδηλώσεων θα θυμίζει… Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης παρουσίασε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει ο φετινός προγραμματισμός. «Από την πρώτη στιγμή είχαμε στο μυαλό μας να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις που θα φέρουν τον κόσμο στο κέντρο της πόλης» είπε. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης αναφορικά με την αμοιβή των συγκροτημάτων για τους Ονιράμα ανέρχεται σε 9.300 ευρώ με ΦΠΑ και τα υπόλοιπα χρήματα θα δαπανηθούν σε εργοδοτικές εισφορές, εισιτήρια, διαμονή, μεταφορά μουσικών οργάνων, ενώ για τους Imam Baildi 12.600 ευρώ με ΦΠΑ.
Στο μεταξύ, αύριο θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στις 20:00 και θα ακολουθήσει συναυλία των Ονιράμα. Θα φωταγωγηθεί επίσης ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας αλλά και οι κολώνες της Λεωφόρου Νίκης. Στον φετινό προγραμματισμό περιλαμβάνονται επίσης συναυλία της MOYSA, των Imam Baildi, στολισμός σε στενά αλλά και κεντρικούς δρόμους της πόλης κ.α.
Για το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο οποίο μετατρέπεται η περιοχή της Τούμπας μίλησε ο Παντελής Φιλιππίδης. «Θέλουμε η Τούμπα να γίνει θεσμός, σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Το  χριστουγεννιάτικο χωριό που θα «στηθεί» θα έχει πολλά παιχνίδια, 23 σπιτάκια, Άγιο Βασίλη και φάτνη. Το κόστος των παιχνιδιών είναι μισό ευρώ δύο και τρία ευρώ για κάθε παιχνίδι. «Το χωριό δεν έχει είσοδο. Μπορεί να έρθει μια οικογένεια και να διασκεδάσει εντελώς δωρεάν. Εάν κάποιος θέλει να κάνει χρήση των παιχνιδιών τότε υπάρχει κάποιο κόστος» σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.