, Δευτέρα
22 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σοβαρή καταγγελία στελέχους ΜΚΟ: "Οι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν σε κέντρα αλλά δεν υπάρχουν θέσεις…"

prosfyges-dromos-efzones
Την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει την αποφόρτιση της Ειδομένης και τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στα οργανωμένα καμπ, υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που πηγαίνουν με τα πόδια σε Χέρσο και Νέα Καβάλα αλλά γυρνάνε πίσω γιατί δεν υπάρχει χώρος! Την αποκάλυψη έκανε η συντονίστρια επειγόντων προγραμμάτων PRAKSIS Β. Ελλάδας Φωτεινή Κελεκτσόγλου, στη δημοσιογράφο Χ. Τσόρμπα και  στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.
Για το θέμα των Μ.Κ.Ο η κ. Κελεκτσόγλου παραδέχτηκε ότι ο έλεγχος είναι ελλιπής και αποσπασματικός κι έτσι «πολλοί γλιτώνουν και επηρεάζουν αρνητικά τους πρόσφυγες»
Η ίδια σημείωσε ότι ξεκινά η μετεγκατάσταση των προσφύγων που έχουν κάνει αίτημα για relocation,  σε διαμερίσματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσω του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας το οποίο χρηματοδοτεί την ενοικίαση των σπιτιών ενώ επιδοτεί και τη διατροφή τους. Σημείωσε πάντως ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά μόνο πρόσφυγες, Σύριους, Ιρανούς και κάποιων περιοχών της Αφρικής ενώ αποκλείονται Αφγανοί και Ιρακινοί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.