Σπείρα τριών Αλβανών διέρρηξε πέντε εξοχικές κατοικίες στην Ημαθία! (ΦΩΤΟ)

ΤΑ ΒΕΡΟΙΑΣ2

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές οικίες σε περιοχές της Ημαθίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ κατασχέθηκε πλήθος αφαιρεθέντων εργαλείων, συσκευών, ποτών και άλλων αντικειμένων.
Συγκεκριμένα, η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά πέντε περιπτώσεων κλοπών από οικίες σε περιοχές της Ημαθίας. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 38, 33 και 25 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2016, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού εισέρχονταν νυχτερινές ώρες σε εξοχικές οικίες παραβιάζοντας τις πόρτες και αφαιρούσαν διάφορα τιμαλφή, συσκευές και άλλα αντικείμενα. Επίσης, κατά την παραμονή τους εντός των οικιών κατανάλωναν τρόφιμα και ποτά, ενώ διέθεταν τα κλοπιμαία έναντι αμοιβής.
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αφαιρεθέντα εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, φιάλες αλκοολούχων ποτών και άλλα αντικείμενα,
  • το χρηματικό ποσό των 2.175 ευρώ,
  • το χρηματικό ποσό των 4.800 λεκ Αλβανίας,
  • το χρηματικό ποσό των 60 λιρών Αγγλίας,
  • μία κυνηγετική καραμπίνα που είχε αφαιρεθεί από την οικία ενός 71χρονου και
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους κατόχους τους.
ΤΑ ΒΕΡΟΙΑΣ1
Σε βάρος των ανωτέρω κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.