, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Στ. Καλαφάτης: «Μελετώντας την ιστορία αποφεύγουμε λάθη του παρελθόντος και χαράσσουμε καινούργιους δρόμους φιλίας και συνεργασίας των λαών μας»

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, βρέθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για την έναρξη του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η στρατιωτική ιστορία της Μεσογείου», που διοργάνωσε η «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» σε συνεργασία με το IBN Haldun της Κωνσταντινούπολης.

«H Ελλάδα, ανέδειξε την Ιστορία και την σημασία της ως θεμέλιο της συλλογικής μνήμης και της κοινωνικής συγκρότησης αλλά και ως επιστήμης που λειτουργεί ως θεμέλιο του μέλλοντος. Ιστορία άλλωστε είναι η γνώση του παρελθόντος που συμβάλλει στην κατανόηση του παρόντος και τον καλύτερο σχεδιασμό του μέλλοντος. Μελετώντας σήμερα την ιστορία, μπορούμε να αποφεύγουμε λάθη του παρελθόντος αλλά και να  κάνουμε πιο σίγουρα και στέρεα βήματα στην πορεία μας στο μέλλον. Να χαράσσουμε καινούργιους δρόμους φιλίας και συνεργασίας των λαών μας», τόνισε  ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η στρατιωτική ιστορία της Μεσογείου», που διοργάνωσε η «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» σε συνεργασία με το IBN Haldun της Κωνσταντινούπολης, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.