, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στα θρανία από τη Δευτέρα τα προσφυγόπουλα

ΑΘΗΝΑ - ΤΑΪΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Στις τάξεις μπαίνουν από αύριο Δευτέρα, για ένα τετράωρο (από τις 2 μ.μ. ως τις 6 μ.μ.), τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα, σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας, στις τέσσερις ώρες θα διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, την αγγλική ή μια άλλη γλώσσα επιλογής τους -ανάλογα με το πού θα ήθελαν οι γονείς να πάνε αργότερα- μαθηματικά, υπολογιστές, καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθώς και θέματα που αφορούν αγωγή ή αθλητισμό.
Η μετακίνηση των μαθητών προσφύγων θα γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος σε συνεργασία με την Κομισιόν έχει βρει τα χρήματα. Όπως πρόσφατα είπε ο γγ του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, υπάρχει πρόβλεψη για τους εμβολιασμούς, όπως και για ένα έξτρα κονδύλι για την καθαριότητα και φύλαξη των σχολικών χώρων για τις επιπλέον ώρες που θα χρησιμοποιούνται.
Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, ενώ θα γίνει επιπρόσθετη προκήρυξη για φιλολόγους ή δασκάλους οι οποίοι θα διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα.
Λουκέτο στη Λέσβο
Παρά τις διαβεβαιώσεις των Αρχών, οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κατά της πρόσβασης των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση συνεχίζονται, αυτή τη φορά στη Λέσβο, όπου γονείς δημοτικών σχολείων της Μυτιλήνης δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο.
Σύμφωνα με το Lesvos News, από Δευτέρα θα ενταχθούν 15 προσφυγόπουλα σε τρία σχολεία της Μυτιλήνης. Τα παιδιά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και έχουν βιβλιάρια υγείας.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.