, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Σταματά η δίωξη έξι δημοτικών συμβούλων Θεσσαλονίκης!

dimarxeio-thema
του Βαγγέλη Στολάκη
Λήγει και σήμερα οριστικά με την κοινοποίηση της απόφασης του εκτελόντα χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης η οκτάμηνη… περιπέτεια των έξι δημοτικών συμβούλων του δήμου Θεσσαλονίκης και μελών της Οικονομικής Επιτροπής για το ζήτημα των 560 εργαζομένων οι οποίοι επέστρεψαν στις θέσεις τους.
Το θέμα είχε αναδείξει το karfitsa.gr. Έξι δημοτικοί σύμβουλοι κινδύνευαν να τεθούν σε αργία επειδή ασκήθηκε σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με το σκεπτικό του τότε Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Καρούντζου τα μέλη της επιτροπής δεν έπρεπε να πειθαρχήσουν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για επιστροφή των 560 συμβασιούχων στις θέσεις τους και την μη άσκηση έφεσης από πλευράς διοίκησης κατά της πρωτόδικης απόφασης που τους δικαίωνε.
Ο ασκών καθήκοντα ΓΓ, Νικήτας Φραγκισκάκης με έγγραφό του σταματά την δίωξη τους μετά από σχετική τροπολογία του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε: “Σήμερα τελειώνει, για τα έξι πρώην μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης και δημοτικούς συμβούλους, μια απίστευτη ταλαιπωρία περίπου οχτώ μηνών. Μια αδικαιολόγητη και «σκοτεινή» περιπέτεια, στην οποία υποβληθήκαμε για την απόφασή μας να σταθούμε συνεπείς και σταθεροί στις ομόφωνες αποφάσεις του ανώτατου συλλογικού μας οργάνου, του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στα συμφέροντα του δήμου και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ιστορία θα κρίνει πώς από μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης φτάσαμε τελικά μόνον έξι αιρετοί να σερνόμαστε επί μήνες σε απολογίες και σε πειθαρχικά συμβούλια και να υφιστάμεθα ηθικό, ψυχολογικό, οικονομικό και πολιτικό πόλεμο”.
Ο κ. Ζέρβας συνεχίζει: “Σήμερα ήρθε η δικαίωση. Και για τους εργαζόμενους και για τους αιρετούς. Χρειάστηκε κόπο, αξιοπρέπεια και δύναμη για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως η συνέπεια και η έντιμη πολιτική στάση επιβραβεύτηκε, κι ελπίζω να επιβραβεύεται πάντα.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας και ιδιαίτερα τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Χωρίς τη δική του αμέριστη στήριξη νομίζω ο δρόμος της δικαίωσης θα ήταν πολύ πιο μακρύς κι επίπονος”.