, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο εκπαιδευτικός από τις Σέρρες που ασελγούσε εις βάρος ανήλικου κοριτσιού

C4159FBF626E536BCB4C3BE0F553C514
Δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα τα επιχειρήματα του 49χρονου εκπαιδευτικού από τις Σέρρες, Κωνσταντίνου Αμπατζίδη, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μικρού κοριτσιού και θα οδηγηθεί στη φυλακή. Προς το παρόν θα κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα Σιδηροκάστρου μέχρι να αποφασιστεί σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα μεταφερθεί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ο Αμπατζίδης, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι οι σχέσεις του με το κορίτσι ήταν αυτές του δασκάλου με έναν μαθητή. Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί η καταγγελία έγινε με τόση καθυστέρηση καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία ο 49χρονος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος του κοριτσιού από το 2011. Ο 49χρονος εκπαιδευτικός αρνήθηκε, τέλος, ότι διέθετε ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο μέσω των οποίων προσέγγιζε μικρά παιδιά.
 
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος προϊστάμενος της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος, στόχος του είναι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δάσκαλοι και γονείς να κουβεντιάζουν με τα παιδιά και να αναφέρουν το παραμικρό. «Δεν θα δείξω καμία ανοχή σε τέτοια ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασταμόπουλος και πρόσθεσε: «η κοινωνία, πολλές φορές, κάποια πράγματα τα αποσιωπά, κρίνοντας με τα δικά της κριτήρια, σε αυτές όμως τις περιπτώσεις η ανοχή μας πρέπει να είναι μηδενική».

#Tags: Σέρρες

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.