Στη λίστα του Stanford με τους παγκοσμίως κορυφαίους ερευνητές για το 2020 ο Ιωάννης Κατσογιάννης

Μεγάλη διάκριση για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), Αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Χημείας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννη Κατσογιάννη.

Ειδικότερα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στη λίστα του Stanford, η οποία περιέχει το ανώτερο 2% των Κορυφαίων Επιστημόνων στον Κόσμο, σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Ο κ. Κατσογιάννης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κορυφαίους επιστήμονες για το 2020, αλλά και σε αυτήν που αναφέρεται στο σύνολο της σταδιοδρομίας. Η λίστα συντάσσεται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ) και η αξιολόγηση βασίζεται σε μια σειρά δεικτών, μεταξύ των οποίων είναι το συνολικό δημοσιευμένο έργο, ο αριθμός των ετερο-αναφορών, και η χρονική περίοδος που κάποιος ερευνητής είναι ενεργός.Τα δεδομένα επαγγελματικής σταδιοδρομίας ενημερώθηκαν μέχρι το τέλος του 2020. Η επιλογή βασίστηκε στους κορυφαίους 100.000 επιστήμονες κατά c-score ή σε εκατοστιαία κατάταξη 2% ή μεγαλύτερη.  

Η λίστα για το 2020 μόλις κυκλοφόρησε και είναι προσβάσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: Elsevier BV – August 2021 data-update for «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators» (digitalcommonsdata.com).