, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στη συνεδρίαση της ΟΣΥΠΑ η τελική απόφαση για την 48ωρη απεργία

aerodromio-anamoni1
Εκτάκτως συνεδριάζει αυτή την ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ, προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση για την απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το διήμερο της Κυριακής 31 Μαΐου και της Δευτέρας 1ης Ιουνίου.
Η αντιπαράθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών με τους εκπροσώπους της ΟΣΥΠΑ, πυροδότησε αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι και αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Χρ.Σπίρτζη.
Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν στην απεργία τους και ζητούν «άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη για μια ειλικρινή και με αμοιβαίο σεβασμό συζήτηση και εύρεση λύσης στα σοβαρότατα θέματα που απασχολούν την ΥΠΑ».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος κατήγγειλε στο ΒΗΜΑ 99,5 ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα ασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια: «Η Μυτιλήνη κλείνει την Κυριακή, χάλασε το σύστημα προσέγγισης, ενώ υπάρχει πρόβλημα και στη φωτο – σήμανση. Η Ρόδος έχει προβληματικό σύστημα ψύξης και αν καταρρεύσει, θα κλείσει ο εναέριος χώρος», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Τις καταγγελίες, απέρριψε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι ο κ.Αλεβιζόπουλος κινδυνολογεί.
Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό ότι «επέλεξε το δρόμο της αναίτιας και στείρας αντιπαράθεσης με παρέμβασή του στα ΜΜΕ, όπου χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ “κινδυνολόγους”, “ονειροπόλους” και εκτός του θεσμικού τους ρόλου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.