, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στήνουν Hot Spot μέσα στο… σκοτάδι! (ΒΙΝΤΕΟ)

hotspotΟλονύκτια μάχη, όπως όλα δείχνουν, θα δώσουν τα συνεργεία της ΜΟΜΑ ώστε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης να έχουν στηθεί οι οικίσκοι στο υπό κατασκευή “Hot Spot” της Χίου εντός του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. Από το πρωί της Παρασκευής οπότε και έγινε γνωστή η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Χίο, τα συνεργεία του Στρατού, συνεπικουρούμενα από ιδιώτες εργολάβους, ξεκίνησαν τις εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του πρώην εργοστασίου.
Σειρά μετά τις χωματουργικές εργασίες πήραν οι οικίσκοι. Οι 20 πρώτοι μεταφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου από τον Πειραιά με το “Blue Star Patmos” ενώ από το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκαν ακόμα 20 οικίσκοι με το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το Hot Spot της Χίου θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτίμηση που σύμφωνα με τον Δήμο είναι αρκετά αισιόδοξη με δεδομένο ότι οι διαδικασίες για την αγορά του κτιρίου από τον ιδιώτη όπου ανήκει παραμένουν στάσιμες.

Σε ότι αφορά στους οικίσκους είναι όμοιοι με αυτούς που έχουν εγκατασταθεί στον Αμυγδαλέζα ενώ αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να έρθουν ακόμα 35, αγγίζοντας τον συνολικό αριθμό των 75. Η αγωνία προκειμένου τουλάχιστον το εξωτερικό τμήμα της ΒΙ.ΑΛ. να είναι έτοιμο αποτυπώθηκε κυρίως το βράδυ της Τρίτης όπου τα συνεργεία του Στρατού έδωσαν μάχη με το χρόνο. Παρουσία συνεργάτη του Γ. Μουζάλα μέσα στο σκοτάδι και με τη χρήση προβολέων έδωσαν τη δική τους μάχη.
Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Μουζάλας καθώς και η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη politischios.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.