Στις φυλακές η σπείρα των διαρρηκτών

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας  και εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για μία σειρά διαρρήξεων και μίας ληστείας από τον περασμένο Απρίλιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στις απολογίες τους που ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους.  

Οι τρεις 37, 38 και 46 χρόνων συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή κατηγορούμενοι για εννέα διαρρήξεις και μία ληστεία σε τούμπα, Χαριλάου και Καλαμαριά. Η λεία τους σε χρήματα και κοσμήματα φτάνει τις 128.000 ευρώ, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που τους συνέλαβαν σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε.  

Οι συλληφθέντες, δύο  Γεωργιανοί και ένας ομογενής, φέρονται ότι επέλεγαν διαμερίσματα από τα οποία έφευγαν οι ένοικοι και πήγαιναν σε κοντινές λαϊκές αγορές για ψώνια. Ακόμη άφηναν τα αυτοκίνητά τους μακριά από το σημείο της διάρρηξης, ενώ φέρονται ότι μετά την κλοπή άλλαζαν και ρούχα. Ο 38χρονος μάλιστα ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε κλοπές που διαπράχθηκαν σε άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.