, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Πέλλας ο Τζιτζικώστας

plimmuropatheis-tzitziΤην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και αρμόδιο στον τομέα του προγραμματικού σχεδιασμού για την Π.Κ.Μ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους Βασίλη Βασιλειάδη, Πέτρο Ζέρζη, Μαρία Τσαντάκη-Ζωγράφου και Μαρία Καράμπελα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Τζιτζικώστα ήταν η Έδεσσα, όπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προήδρευσε σε σύσκεψη στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, τους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής ενότητας και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας για να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής από τις πρόσφατες πλημμύρες. Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο, με τον οποίο συζήτησε το μείζον θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, με αφορμή τις καταστροφές που συνέβησαν στην περιοχή λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές περαιτέρω τουριστικής αξιοποίησης των λουτρών Λουτρακίου (Πόζαρ) της Αριδαίας.

Ακολούθως, ο κ. Τζιτζικώστας περιηγήθηκε στην αγορά της Έδεσσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, επαγγελματίες και καταστηματάρχες, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εμπορική κίνηση εν όψει των Χριστουγέννων, αλλά και για τα προβλήματα του κλάδου λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ήταν η Σκύδρα, όπου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, με αφορμή τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη η περιοχή από τις πρόσφατες πλημμύρες. Η κ. Ιγνατιάδου ενημέρωσε τον κ. Τζιτζικώστα σχετικά με το αίτημα του Δήμου για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η Σκύδρα είχε τις μεγαλύτερες καταστροφές

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.