Στο Αυτόφωρο ο πατέρας του παιδιού που απαίτησε να μπει στην τάξη χωρίς selftest και μάσκα

Με απόψεις του τύπου «διεκδικώ τα ανθρώπινα δικαιώματά μου», οδηγήθηκε το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πατέρας μαθητή δημοτικού, ο οποίος απαίτησε από τη διεύθυνση σχολείου στη Θέρμη να δεχτούν το παιδί του χωρίς self test και χωρίς μάσκα. Ο 37χρονος, που δήλωσε κηπουρός στο επάγγελμα, συνελήφθη όταν έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου που προσπάθησε να του εμποδίσει την είσοδο. 

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο από το οποίο πήρε αναβολή για την προσεχή Παρασκευή. «Διακινδυνεύετε την υγεία και των άλλων παιδιών», παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Θα το συζητήσουμε όταν δικαστεί η υπόθεση», απάντησε ο 37χρονος, ο οποίος νωρίτερα προσαχθείς στο δικαστικό μέγαρο ανέφερε ότι «διεκδικώ την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματά μου», ενώ ζήτησε «να μην μπαίνουν ταμπέλες», όταν ρωτήθηκε εάν είναι αρνητής. Πάντως έξω από το αστυνομικό τμήμα δείχνοντας τις χειροπέδες, εξέφρασε αμφιβολίες για το εμβόλιο και την αποτελεσματικότητά του… Ακόμη ανέφερε ότι έχει «ανακαλέσει τους αντιπροσώπους του». 

Ο 37χρονος είπε στο δικαστήριο ότι το παιδί του πήγε κανονικά στο σχολείο, ενώ σύμφωνα με το σχολείο δεν του επιτράπηκε η είσοδος και κλήθηκε να το πάρει η μητέρα του, η οποία τις προηγούμενες ημέρες το συνόδευε με τη διενέργεια selftest. Ζήτησε και πήρε αναβολή και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί την Παρασκευή.