, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στο Αυτόφωρο οι αρνητές που μηνύουν εκπαιδευτικούς

Τη διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας θα κληθούν να εφαρμόσουν οι αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν περιπτώσεις αρνητών εμβολίων και μάσκας, οι οποίοι δημιουργούν ζητήματα σε σχολεία με την είσοδο των παιδιών τους, φτάνοντας σε σημείο να μηνύουν εκπαιδευτικούς επειδή εφαρμόζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις. Μετά την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με έγγραφό του στην αστυνομία ζήτησε εάν χρειαστεί να τηρηθεί ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία.  

Οι αστυνομικοί που καλούνται ν’ αντιμετωπίζουν υποθέσεις μηνύσεων σε βάρος εκπαιδευτικών μόνον όμως για ζητήματα εισόδου παιδιών με αντιδράσεις γονέων σε selftest και μάσκες, θα εξετάζουν να σχηματίζουν δικογραφίες σε βάρος των μηνυτών – αρνητών για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. Μάλιστα, σύμφωνα με την παραγγελία, σε περιπτώσεις που κρίνεται ότι απαιτείται θα ακολουθείται και γι’ αυτό η αυτόφωρη διαδικασία και οι συλληφθέντες θα οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα.   

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.