21:00, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Στο δρόμο της Θεσσαλονίκης τα αστικά κανονικά και με… πρακτικό!

oasth
του Βαγγέλη Στολάκη 
Κανονικά τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης στους δρόμους μέχρι… νεοτέρας.
Η σημερινή τριμερής συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων, της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, και της διοίκησης του ΟΑΣΘ μέσω του Γενικού Διευθυντή του και των δυο νομικών εκπροσώπων του φαίνεται πως απέδωσε καρπούς. Μάλιστα για το αποτέλεσμα των συζητήσεων συντάχθηκε και σχετικό πρακτικό.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο KARFITSA.GR ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης «επήλθε συμφωνία».
«Έγινε δεκτό το αίτημά μας να συναντήσουμε τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη. Ανέλαβε την πρωτοβουλία και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Μάλιστα η συνάντηση θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Συμφωνήθηκε επίσης από τα έσοδα που έχει κάθε μήνα ο Οργανισμός και είναι της τάξεως των 5 εκ. ευρώ θα διαθέσουμε το 18% για εξόφληση των μισθών που χρωστάμε στους εργαζόμενους. Συμφωνήθηκε επίσης να βγει κοινή υπουργική απόφαση για την μετάταξη του ΦΠΑ από 13% σε 24%» σχολιάζει ο κ. Στεφανίδης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού συμφωνήθηκε επίσης να δοθεί στον ΟΑΣΘ η αντισταθμιστική καταβολή των μηνών Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου μαζί και από τα λεφτά αυτά ένα ποσό θα δοθεί ως έναντι της ληξιπρόθεσμης μισθοδοσίας του Οργανισμού.
«Έχω την εντύπωση πως έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος η Θεσσαλονίκη να μείνει χωρίς αστικά» καταλήγει ο κ. Στεφανίδης.