, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στον Λευκό Πύργο με μολύβια στα χέρια (ΦΩΤΟ)

froso 507
Των Βαγ. Στολάκη και Φρ. Βαρβάρα
Mε ένα μολύβι, ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης στους αδικοχαμένους δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και εργαζόμενους του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, πλήθος κόσμου διαδηλώνει αυτή την ώρα στον Λευκό Πύργο, κατά της τρομοκρατίας.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως ο λαός της Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται με αυτό τον τρόπο στους Γάλλους πολίτες.
froso 510
” Είναι  σημαντική αυτή η εκδήλωση ,γιατί αυτή η βαρβαρότητα στο Παρίσι είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν έχει καμία θέση στην  ευρωπαϊκή κοινωνία  η οποία έχει φτάσει σε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων ,είτε αυτά λέγονται θρησκεία είτε λέγονται φύλο είτε αυτά οτιδήποτε”τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συνέχισε “Το ουσιαστικό στην ιστορία είναι ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε  το ισλάμ, τη θρησκεία τη μουσουλμανική από μια χούφτα ανεγκέφαλους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι είναι τυφλωμένοι από φανατισμό.Το ισλάμ δεν είναι η θρησκεία βίας είναι θρησκεία ειρήνης και  αγάπης και αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να μην πέσουμε στην παγίδα  των αντεκδικήσεων. Η εκδίκηση για τους θανάτους που έγιναν δεν είναι μέσα στο πλαίσιο της αγάπης και της ανοχής που έχει η Ευρώπη.Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας ” κατέληξε ο Γιάννης Μπουτάρης.
IMG_9015
Παρών στην εκδήλωση και ο Γάλλος γενικός πρόξενος Κριστόφ Λε Ριγκολέρ ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την παρουσία τους στο Λευκό Πύργο.”Βλέπω μια μεγάλη συμπράσταση του Ελληνικού λάου των κατοίκων της Θεσσαλονίκης ,των φίλων μας και είναι κάτι που αυτή τη στιγμή μας είναι απαραίτητο.Θελω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες  αλλά και όλους αυτούς που από την Τετάρτη μου είπαν πόσο λυπούνται για αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία “ανέφερε χαρακτηριστικά.
gallos
IMG_8989
IMG_8990
IMG_8992
IMG_8985

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.